Kummallisia MM-kisoja löytyy joka lähtöön

14.6.2015

Vaikka Tarzan-huudon ja lannanluonnin MM-kisa ovat jo tältä kesältä takana, niin vielä riittää kisoja, joissa suomalainen pääsee ottamaan toisesta mittaa. Sonkajärven Eukonkannon MM-kisoissa on tarjolla kilpailijoille kosteita hetkiä vesihaudassa ja yleisölle hupia katsomossa.

Tänä vuonna Eukonkannon MM-tittelistä kisataan heinäkuun alussa 20. kerran, eikä mediahuomio näytä laantuvan. Televisioryhmiä on tänä vuonna tulossa aina Hongkongista saakka.

Eukonkannon kanssa samaa ikäluokkaa MM-kisana edustaa Oulun Ilmakitaransoiton MM-kisa.

Kaveriporukan vitsistä liikkeelle lähtenyt tapahtuma kerää osallistujia ympäri maailmaa. Lajin kotimainen tilanne vain on huolestuttavan heikko, sillä viime vuoden finaaliin ei selvinnyt ainuttakaan suomalaista soittajaa.

Jalkapallon ympärille on syntynyt sen seitsemän kisaa. Hyrynsalmen suopotkupallo on suurin tapahtumista, mutta huumoria koetellaan myös Reiskan MM-kisoissa, joissa nappulakengät vaihtuvat Reino- tai Aino-tossuihin.

-Hyrynsalmelle on tulossa 250 joukkuetta. Osa joukkueista on ollut mukana alusta saakka, mutta joka vuosi on mukana myös täysin uusia joukkueita. Suon vetovoima kestää, vakuuttaa järjestäjien taholta Miia Huovinen.

Utajärvellä pelattava Mutafutiksen SM-kisa täydentyy tänä vuonna Soap Soccerin SM-kisalla. Jalkapallossa kokeiltiin aikoinaan myös Sea Socceria, mutta ruotsinlaivan helikopterikansi osoittautui turhan pieni pelialusta. Ja pallohukka oli todella suuri.

3.-4.7.       Eukonkannon MM-kisat, Sonkajärvi

9.7.           Läppärinheiton EM-kisa, Nivala

11.7.         Mansikansyönnin SM-kisa, Suonenjoki

17.-18.7.   Suopotkupallon MM-kisa, Hyrynsalmi

18.7.         Mutafutis SM-kisa, Utajärvi

23.-25.7.   Reiska MM (jalkapalloa tohveleissa), Vesanto

1.8.           Hiekkasählyn MM-kisa, Kalajoki

22.8.         Kännykänheiton MM-kisa, Savonlinna

26.-28.8.   Ilmakitarasoiton MM-kisa, Oulu

                                                                Salon Seudun Sanomat