Showroomissa Salon osaamista

16.6.2015

16 salolaista yritystä esittäytyy Astrum-keskuksessa, Salossa. Astrum-keskuksen pääaulaan kahteen kerrokseen pystytetty näyttely kertoo yritysten kehitystarinoiden lisäksi Salon kauppapaikan historiasta.

Showroom on ollut suuri haaste, sillä Salossa on 5 000 yritystä. Esille on haluttu jo menestyviä yrityksiä sekä uudempia, nousevia yrityksiä.

Näyttelyyn päässeet yritykset on valinnut raati, jossa on ollut edustajia Yrityssalosta, yrittäjäyhdistyksestä, kauppakamarista ja kaupunginhallituksesta.

Showroomin idean toi Saloon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko. Hän vieraili viime syksynä Kiinassa, jossa alueita esiteltiin usein näyttelytaulujen avulla.

Astrum-keskuksen sisääntuloaulan näyttelytaulut kertovat Salosta maatalous-, kauppa- ja teknologiakaupunkina. Sijainti liikenneyhteyksien solmukohdassa takaa hyvät yhteydet kaikkialle.

Yläkerrassa esittäytyy 16 menestyvää, pitkät perinteet omaavaa yritystä. Mukana on muun muassa erikoisveneitä valmistava Marine Alutech, valutuotteiden kansainvälistä osaamista edustava Leinovalu sekä kuivureita, siiloja ja hyttien ovia valmistava Antti-Teollisuus.

Tuoreita yrityksiä edustavat aurinkopaneelitehdas SaloSolar ja Orionin lääketehdas.

Ei tule ajatelleeksi, että Bostonin metrossa on Leinovalun tuotteita tai Sotshin olympialaisten pääkatsomossa oli Piiroisten tuolit. Hyviä tarinoita, joista salolaisten kannattaa olla ylpeitä.

Showroom on kaikille avoin, mutta se palvelee varsinkin yrityksiä ja kaupunkia, jotka voivat viedä vieraitaan sinne. Myös koululuokille pysyvä näyttely on avartava tutustumiskohde.

                                                                                     Salon Seudun Sanomat