Lidl pakotti isot ketjut hintakilpailuun

28.3.2015

Ruuan hinnan nousu pysähtyi jo viime vuonna ja kääntyi laskuun alkuvuonna. Kaksi suurinta kauppaketjua tarkisti hintojaan vuoden vaihteen molemmin puolin. Tässä on nähtävissä selväsi Lidlin vaikutus. Lidl on tuonut uutta hintakilpailua.

Kymmenessä vuodessa Lidl on saavuttanut noin kahdeksan prosentin markkinaosuuden Suomessa, kun kahden isoimman ketjun yhteenlaskettu osuus on noin 80 prosenttia.

Suomessa tuotetuissa elintarvikkeissa, etenkin maitotuotteissa on tällä hetkellä ylitarjontaa Venäjän EU:ta vastaan asettamien kauppapakotteiden vuoksi. Tämän vuoksi kauppa saa tuotteet halvemmalla.

Nykyisin Lidl avaa keskimäärin kymmenen uutta myymälää Suomessa vuosittain, mutta tahti on hidastumassa ja lopullinen tavoite on noin 150 myymälää.

Lidl Suomi toimittaa suomalaistuotteita myymäläverkon kautta ainakin Ruotsiin, Norjaan, Unkariin, Hollantiin ja Tanskaan. Esimerkiksi Italian ja Ranskan Lidleissä on toisinaan teemana pohjoismaiset tuotteet, jolloin myymälöissä myydään myös suomalaista tuotteita elintarvikkeita.

                                                                         Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.