Salon kaduille satoi taas karkkia

13.2.2015

Salon lukioiden abiturientit kurvailivat useiden kuorma-autojen kyydissä Salon keskustan kaduilla torstaina. Kadun varsille oli jälleen saapunut runsaasti karkinnälkäisiä lapsia ja aikuisia.

Torvien tööttäilyn ja laulujen täyteinen penkkariajelu oli nopeasti ohi. Moni abi oli aloittanut päivän aikaisin kiertelemällä omilla vanhoilla alakouluillaan.

Penkkaripäivä huipentui monen muun nuoren tapaan abiristeilyllä. Penkkaripäivän ja abiristeilyn jälkeen nuoret joutuvat kuitenkin kohtaamaan arjen. Lukuloma ennen ylioppilaskirjoituksia varten on lyhyt, joten jokainen vapaa hetki on käytettävä lukemiseen ja valmistautumiseen ylioppilaskokeeseen.

Penkkaripäivään varaudutaan runsailla karkkivarastoilla. Suuret kasat karkkia tuli jaettua iltapäivään mennessä kouluilla ja kaupungissa.

                                                                           Salon Seudun Sanomat 13.2.2015

 

Lukion kolmasluokkalaiset viettivät viimeisen koulupäivänsä torstaina 12.2. jonka jälkeen alkoi valmistautuminen ylioppilaskokeeseen. Kokeet pidetään maaliskuun kolmella viimeisellä viikolla. Koe on kansallinen ylioppilastutkinto, jonka tehtävät ovat samat jokaisessa suomalaisessa lukiossa. Abiturientin pitää suorittaa hyväksytysti vähintään neljä koetta. Aineiden määrälle ei ole ylärajaa. Ainoa pakollinen oppiaine on äidinkieli, joka riippuen opiskelijasta on suomi tai ruotsi. Kaikki muut oppiaineet opiskelija voi valita itse etukäteen. Ylioppilaskokeen lopputulokset tulevat kouluihin toukokuun puolivälissä ja oppilaat saavat todistuksensa toukokuun lopussa koulussa järjestettävässä juhlallisessa tilaisuudessa.

                                                                                  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.