Lumenoa on jo neljäs led-alan yritys Salossa

16.1.2015

Led-ala vahvistuu Salossa. Uusin tulokas valaisinbisnekseen on Lumenoa, joka on aloittamassa tuotantoa Salon Halikossa.

Yritys rekrytoi parhaillaan työntekijöitä kokoonpanolinjalle. Toimitusjohtaja Juha-Matti Alve arvioi, että vuoden loppuun mennessä työntekijämäärä nousee noin kymmeneen.

-Led-valaistimet ovat kasvava teollisuuden ala, ja led-teknologia kasvaa huimaa vauhtia. Uskon, että toiminnallamme on työllistävä vaikutus Salon seudulla, Alve sanoo.

Lumenoan valaisimet on suunniteltu muun muassa teollisuus-, toimisto- ja työtilojen sekä katujen ja muiden ulkoalueiden valaisuun. Kuluttajamarkkinoille yritys ei ainakaan toistaiseksi tähtää. Valaisimia on toistaiseksi kolme eri mallia, joilta valmistetaan eri versioina.

Tuotteita suunnitellaan ja kehitellään sekä Salossa että Lumenoan yhteistyökumppaniyrityksissä. Kokoonpano tehdään Salossa. Kompponenteista valtaosa tulee alihankkijoilta Kiinasta. Valaisimien tehoa ja turvallisuutta testataan sekä Salossa että Helsingissä.

Lumenoan taustalla on kolme salolaisyritystä, joilla ei ole kytköksiä Salossa jo toimiviin led-alan firmoihin.

Juha-Matti Alven johtama ValueSource Partners on konsultointiyritys, joka on keskittynyt osto- ja hankintatoimen kehitykseen. Alve itse on työskennellyt Nokia kansainvälisissä tehtävissä 15 vuoden ajan.

IT-Line puolestaan on erikoistunut muun muassa tuotantotehokkuuden kasvattamiseen. Kolmas yritys on Brainuts, josta Lumenoaan tulee muun muoassa tuotekehitysosaaminen.

Toimihenkilöt ja tuotekehityksen tekijät yrityksellä jo on. Tällä hetkellä haetaan tuotantotyöntekijöitä.

Koonpanolle on valmistumassa tilat Salon Halikossa.

-Ensimmäiset valaisimet asennettiin viime viikolla erääseen konepajaan. Parhaillaan teemme tarjousta Puolaan katuvalaisimistamme, Alve kertoo

-Markkinoilla pitää pystyä erottumaan. Meidän keinomme ovat kustannustehokkuus ja ketteryys. Meiltä tilattavien valaisimien määrä voi olla kymmeniä eikä tuhansia.

Lumenoan kasvunäkymiin vaikuttavat julkiset hankinnat, joita Alve pitää silmällä. Hän uskoo, että energiatehokkaat led-valot kiinnostavat etenkin ulkovalaisimia uusivia kaupunkeja ja teollisuusyrityksiä.

-Viime vuodet ovat olleet hiljaisia, eivätkä kaupungit ole investoineet. Tulossa on tilanne jolloin kaupunkien on pakko investoida, sillä vanhat valot ovat tulleet elinkaarensa loppupuolelle.

                                                                                                           Salon Seudun Sanomat 16.1.2015